onsdag 27 januari 2010

Kycklingsoppa

1 portion


100 g grillad kycklingfilé
50 g morot
50 g vitkål
4 champinjoner
lite salladslök
1 tsk vitlök
svartpeppar
1 msk kycklingfond
3 dl vatten
1 tsk rapsolja att steka i

Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Skär salladslök, morot, vitkål och champinjoner.
2. Stek kyckling, salladslök, morot, vitkål och champinjoner i en kastrull i lite olja, ca 3 minuter.
3. Lägg till vitlök och svartpeppar.
4. Häll på fond och vatten och låt koka ytterligare 3 minuter.

Min variant: Receptet kommer i grunden från ICA's Buffé, men där hade de med lök, ingefära och nudlar, men jag ersatte det med morötter och vitkål. Salladslöken fanns med för garnering, men jag tål den inte "rå" så jag la i lite från början.

Antal kalorier: 220