måndag 14 januari 2013

Dukan: Balsamicostekt kycklingfilé


Denna vansinnigt goda kyckling träffade jag på vid en provsmakning på ICA Maxi. Här är originalreceptet. Jag gör kycklingen precis som det står där, men hoppar alltså över basilikastompet.

4 kycklingfiléer
Salt
Peppar
Lite olja att steka i
1 dl balsamvinäger

Sätt ugnen på 200°C.
Salta och peppra kycklingen.
Stek 2-3 minuter på varje sida.
Sänk värmen och häll på balsamvinägern.
Låt puttra i 2 minuter.
Häll kyckling och vinäger i en ugnsfast form och ställ i mitten av ugnen i 12 minuter.
KLART.

Alla faser av Dukan (max. 1-2 msk balsamvinäger per dag, men så mycket äter man ju inte om man inte öser från formen, men det gör inte jag), både proteindagar och grönsaksdagar.

1 kommentar:

Lena sa...

Nej, jag är inte intresserad.