Denna rätt uppfann svägerskan härom veckan och nu har jag gjort den själv en gång. Det är en "man tager vad man haver-rätt" när det gäller grönsakstäcket. Jag gjorde röran ungefär som min vanliga grönsaksröra, fast jag kokade den inte. Här är lite idéer om proportioner:
3 kg kycklingfiléer, mina var så tjocka att jag skar dem på höjden
Låt dessa tina i långpannan, man behöver inte smörja den
Blanda i en stor skål (STOR):
1,5 kg krossade tomater
3 stora morötter, skivade
2-3 nävar vitkål (jag har den skuren i småbitar i frysen, så jag bara tog några nävar)
1 stor burk med hela champinjoner, dessa delade jag i 2-4 delar
1 liten burk strimlade bambuskott
1 stor röd lök
Vitlök
Sambal oelek
Rosmarin
Svartpeppar
Vad jag inte hade i, och som är gott att ha i är:
Paprika
Zucchini
Oliver (ej dukanskt!!)
Böngroddar
Blanda röran (koka ej!) och häll ovanpå kycklingen (häll av vattnet från det att kycklingen tinade först). Den skall vara helt täckt.
Grädda i 225°C i ca 60-75 minuter. Kycklingen skall vara så mör att den nästan faller isär av sig själv. Grönsakerna skall vara klara. Börjar det blir bränt så lägg på en folie och grädda lite till.
Serveras med t.ex. sjögräsnudlar, eller om man inte kör Dukan eller annan kolhydratfri diet så är det nog gott med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar