4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1/4 rotselleri
3 råa potatisar
200 g nötfärs
1½ tsk mejram
2 tsk paprikapulver
1½ tsk mald kummin
kajennepeppar efter behag
2 msk tomatpuré
1 burk (400g) krossade tomater
1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar
Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Skär paprika, rotselleri och potatisar i tärningar.
3. Bryn köttfärs med lök, vitlök, paprika, rotselleri och potatis.
4. Krydda med mejram, paprikapulver, kummin och chainnepeppar.
5. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll sedan på de krossade tomaterna samt vattnet och smulaned buljongtärningarna.
6. Låt soppan koka i ca 20-25 minuter och smaka av med salt.
Min variant: Jag tål inte lök, så den tog jag bort. Hittade ingen bra rotselleri, så den försvann också. Jag tog 1 paprika istället för 2, lade till 75 g vitkål och 100 g morötter. Halverade antalet potatisar. Började med att steka upp 100 g champinjoner som jag la åt sidan och sedan la tillbaka i soppan när den var klar. Vet inte varför det skulle vara kycklingbuljongtärningar, hade inga, så jag tog köttbuljongtärningar istället. Jag tog också lite mer nötfärs eftersom jag hade frusen i 500 g paket (gjorde 2 satser). Med mina ändringar blir det 195 kcal/portion.
1 kommentar:
Hej.. såg att du var nyfiken på receptet hos scrapmoster, här lagade jag till den maten på nyår: http://www.enkoppkaffe.se/?p=1762 inte mitt recept men det finns direktlänk till receptet där. Ha en fin kväll.
Skicka en kommentar