söndag 15 mars 2009

Lenas biffar med soltorkade tomater

Ingredienser för ca 33 biffar (11 portioner à 100 g)

1,5 kg nötfärs 10 %
2 ägg
7-8 soltorkade tomater klippta i små bitar
3 mkt rågade teskedar krossad vitlök (vanliga servis-teskedar)
4 mkt råkade teskedar sambal oelek (se ovan)
stark paprikakrydda
citronpeppar

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser utom nötfärsen i ett glas. Låt stå i 15-20 minuter så att de soltorkade tomaterna drar åt sig av äggens fukt.
2. Blanda ihop allt.
3. Forma biffar à 50 g, det ger 3 biffar per portion för 100 g tillagat protein (enligt XV:s xtralätt tallrik).
4. Stek.

Serveras gärna ihop med grönsaksröran, se tidigare recept, och en god grönsallad.

Antal kalorier: ca 210 per portion

4 kommentarer:

"R1" sa...

Funderade just på vad jag skall laga för middag - nu fick jag ju inspiration direkt. Skall kika om det finns en burk soltorkade tomater i kylen. Vi brukar ha det hemma, hmmm.
Mvh Robert

peter pc carlsson sa...

Du har följt Sabinas kamp och skrivit en kommentar i hennes blogg. Därför tänkte jag tala om att jag startat en insamling på Cancerfonden. Den heter "För döda mammors barn. Till minne av Sabina Najjar."

För ett halvår sedan samlade vi i bloggvärlden in över 100.000 kr till Barncancerfonden till insamlingen jag startade under namnet "Den jävla idioten".

Du kan skänka 50 kr direkt genom att sända ett SMS med texten Besegra 9 till telefon 72900.

Sabina skrev flera gästbloggsinlägg i bloggen Enbart. Hennes sista var också en av de mest gripande. http://enbart.blogg.se/2009/january/090117-enbart-gb-av-sabina.html

Jag hoppas att du vill sända några SMS och skänka pengar till Cancerfonden. Kopierar gärna texten och sprid den vidare.

Tack för att du bidrar. Sänd en extra tanke till Sabinas små barn! http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Peter PC Carlsson

Magermia sa...

Usch vad hungrig jag plötsligt känner mig! Jag som inte får äta mat på 102 dagar till ;-) Biffarna ser skitgoda ut... och röran ser intressant ut. Måste testas sedan! Jag funderar på hur jag ska äta sedan när jag ska börja. Om man börjar på GI tror du man blir kvar i ketos då? Är det något slags GI-aktigt som Xtravaganza rekommenderar? Har inte kollat så noga i boken än...

Soulsister sa...

Yummy! Vill ha!!!!