söndag 20 februari 2011

Katarinas kyckling- och bacongryta

En absolut favorit!! Inte exakt som Katarina gör den, men detta är min variant.

800 g kycklingfilé
1 burk strimlade bambuskott (spara spadet)
1 burk böngroddar (spara spadet)
3 grovrivna morötter
Champinjoner efter smak
2 x 2,5 dl havregrädde (eller matlagningsgrädde)
3 paket bacon
Sambal oelek
Vitlök
Paprikakrydda
Cayennepeppar

Använd 2 stekpannor, och knaperstek baconet i den ena. Lägg dem på hushållspapper allteftersom de blir klara. Strimla kycklingfiléerna och stek dem i den andra pannan. Lägg ner kycklingfiléerna i en stor gryta och stek upp morötter och champinjoner. Konserverna med spad hälls direkt i grytan. Häll på de stekta grönsakerna, grädden och kryddorna. Jag gör den väldigt stark, har 3 rågade teskedar sambal oelek och lika mycket krossad vitlök i samt massa paprika och cayenne. Låt detta koka upp och puttra 5-10 minuter. Klipp ner baconet i grytan och låt koka lite till.

Inga kommentarer: