söndag 20 februari 2011

Susans tacogratäng

Även detta recept har blivit en favorit, mest för att det inte skall vara massa kolhydrater till (pasta, ris eller potatis), som jag försöker undvika. Här är min variant, det är till en långpanna, så det är många portioner.


1,6 kg nötfärs
Blandade grönsaker, ca 1,1 kg (t.ex. paprika i olika färger som strimlas, körsbärstomater som delas i hälften, morötter i slantar, vitkål, champinjoner eller annan svamp och så givetvis vitlök)
1 burk Creme Fraiche
1 ask Philadelphiaost
1-2 burkar stark Tacosås
Tacokrydda så det räcker till färsen (3-4 påsar)
Ost för gratinering

Blanda ihop Creme Fraiche och Philadelphiaost i en skål. Bred ut detta i en långpanna som först klätts med bakplåtspapper.
Stek nötfärsen med tacokryddorna. Bred ut ovanpå ostkletet.
Stek alla grönsakerna i omgångar. Blanda i tacosåsen. Bred detta över nötfärsen.
Toppa med ost.
In i ugnen, 200°C i 10-15 minuter (tills osten har smält).
Servera med sallad

1 kommentar:

sofia sa...

åh detta lät jätte gott ska jag definitivt prova =)
och utan kohydrater som man försöker undvika låter ännu bättre=)
tack för tipset/receptet
mvh sofia