lördag 29 november 2008

Citronstekta kycklingfiléer med zucchinitagliatelle

Ingredienser för 4 portioner
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
1 tsk salt
½ tsk citronpeppar
Skalet av 1 citron, finrivet
1 tsk rapsolja

Tagliatelle:
2 gula zucchini (ca 400 g)
2 gröna zucchini (ca 400 g)
2 tsk salt

Örtröra:
4 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor
Saften från 1 citron
½ dl vatten
1 salladslök
½ dl finhackad persilja
3 msk finhackad basilika
2 krm nymald svartpeppar

Gör så här
1. Salta och peppra kycklingfiléerna och gnid in citronskalet. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingfiléerna runt om. Lägg på ett tättslutande lock och stek på medelvärme i ca 8 min. eller tills kycklingen är klar. Innertemperaturen skall vara 70°C. Håll filéerna varma.
2. Ansa och skär zucchinin i långa tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Salta och låt stå i ca 15 min. Lägg skivorna i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
3. Stek pinjenötterna lätt gyllenbruna i lite olja under omrörning, ca 1 min. Lägg i vitlöken och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt citronsaft, vatten, salladslök och örter och rör om. Smaka av med peppar.
4. Värm zucchinitagliatellen i örtröran. Servera med kycklingfiléerna.

Noteringar: Recept från Smaker från hela världen/Italien (ur Allt om Mat). I örtröran ingår egentligen 2 msk smör istället för oljan. Servera med fullkornsbröd.

Antal kalorier: 302

Inga kommentarer: