söndag 23 november 2008

Räkor i het kokosmjölk

Ingredienser för 2 portioner
500 g räkor, med skal
5 cm purjolök
1 st hönsbuljongtärning
1 st citrongräs
400 ml lätt kokosmjölk
1 dl vatten
1 msk röd currypasta
1 krm salt
100 g sockerärter, strimlade

Gör så här
1. Skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Skär av roten på citrongräset, ca 4 cm, och banka på den med knivskaftet. Finstrimla roten.
2. Koka ihop purjolök, citrongräs, buljongtärning, kokosmjölk, vatten och currypasta ca 10 minuter. Smaka av med salt. Strimla sockerärtorna och rör ner i soppan.
3. Rör ner räkorna i soppan strax före servering och servera den rykande het.

Noteringar: Recept från boken Smaker från hela världen/Syd-ostasien (ur Allt om Mat). Originalreceptet säger att man skall servera med vitlöksbröd, men det är ju inte aktuellt för mig. Man kan byta ut citrongräset mot lite rivet skal av citron. Jag tycker inte om purjo, så jag byter ut den mot salladslök.

Antal kalorier per portion: 242

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter ju himla gott det där =) Får ta och testa det sen.