söndag 15 juli 2012

Dukan: Grillad kycklingfilé
Så här gör du god kyckling. Superenkelt.

Ta ut ett kg kyckling ur frysen och lägg i en plastpåse. Häll på 1 påse med Santa Maria vitlöksmarinad, samt fyll marinadpåsarna med vatten och skaka ur och häll i påsen med kyckling. Låt kycklingen tina i marinaden i ett dygn, lägg in i kylen efter halva tiden. Vänd på påsen ibland så att marinaden sprids ut. Om filéerna är stora, dela dem på höjden när de är nästan tinade och låt marinera lite till. Sätt ugnen på grill 250°C och lägg filéerna på grillgallret. Ha långpannan under för det kommer att droppa. Häll i ett par cm vatten i långpannan så bränner droppet inte fast. Grilla 12 minuter på ena sidan, ta ut och vänd och grilla 10-12 minuter på andra sidan. Klart!

Marinaden är inte 100 % Dukangodkänd då den innehåller lite socker. Enligt Santa Maria är det inte mycket och det tas knappt upp av kycklingen. Den mesta marinaden slänger man ju. Jag har valt att använda den ändå, för detta blir så vansinnigt gott. Jag gör 4 kg åt gången och det räcker ca 2 veckor...


Fas 2 och framåt (egentligen fas 1, men det är lite socker i marinaden och man skall vara extra försiktig med det under attackfasen)
Proteindag eller protein+grönsaksdag.

Inga kommentarer: