Köttfärssås kan man göra på många olika sätt, men så här gjorde jag senast:
1,1 kg nötfärs 10 %
1 röd paprika
1 gul paprika
1 zucchini
1/2 påse frysta skivade champinjoner
ca 200 g vitkål
ca 100 g morötter
6 små tomater
2 burkar champinjoner med spad
2 x 500 g finkrossade tomater
1/3 stor burk sambal oelek
Ganska mycket färsk chili
5-7 stora vitlöksklyftor
Provençalska örtkryddor
Stek färsen och alla grönsaker i omgångar, lägg över i en stor kastrull. Häll på de krossade tomaterna och alla kryddorna och låt puttra en stund.
Serveras lämpligen med lite riven ost max. 7 % fett på toppen (en av dagens 2 "tolerated items"), och Shiritakinudlar är gott till.
Fas 2 och framåt.
Protein+grönsaksdag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar