söndag 15 juli 2012
Dukan: Maggans Pepparkakscupcakes
2 ägg
1 dl strösötningsmedel
2 tsk bakpulver
½ dl havrekli
½ dl majsmjöl
Knappt 1 dl naturell yoghurt
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk flytande vaniljarom
Vispa samman ägg och sötningsmedel. Blanda i havrekli, majsmjöl, bakpulver, pepparkakskryddan och vaniljaromen. Tillsätt slutligen yoghurten.
Fördela i 6 muffinsformar - 180 grader i ca 15 minuter
Frosting
150 g philadelphia 5%
3 dl canderel eller annat ”florsocker”
3 korkar flytande vaniljarom
2 tsk kanel eller efter egen smak
ev. ekologiskt vaniljpulver...
Klipp en hörna på en plastpåse och (sätt i en lämplig tyll) och spritsa på kakan när den svalnat.
Om så önskas kan man sikta över lite kanel på frostningen!
Notering:
Jag gjorde frostningen på laktosfri mat- och bakkvarg (0,3 %) och det blev jättegott. Jag mer än halverade också Canderelen i frostningen. Jag tog även mindre kanel i frostingen.
Tänk på att majsmjölet är ett "tolerated item" och att havreklit ovan skall räknas in i din dagliga "dos" om 2 msk.
Fas 2 och framåt.
Proteindag eller protein+grönsaksdag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar