söndag 15 juli 2012

Dukan: Dukanskt rostebröd



2 msk fiberhusk
4 msk havrekli
2 msk lättkvarg
2 st ägg
1 nypa salt
1 msk sötningsmedel
0,5 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienserna till en jämn smet.
Häll smeten i en mikrosäker form och täck formen med plastfilm.
Gör några hål i plastfilmen och kör sedan formen i mikrovågsugn på full effekt i ca 5 min.
Låt därefter brödet svalna och skär det i 4 bitar.
Rosta brödet innan servering.

Notering:
Jag klarar inte recept med fiberhusk där husket inte får svälla i vätska (magen korkar igen). Därför har jag till ovanstående också 1 dl vatten, som fiberhusket först får svälla i. Degen blir ungefär som trolldeg i konsistensen. Klumpig, men om man kör allt i matberedaren UTOM havreklit (som inte får malas) så blir det bättre. Häll sedan på havrekli.

Detta blir väldigt gott med vitlökskvarg och en skiva kalkon på!

Fas 1 och framåt (tänk på att du bara skall äta 1,5 msk havrekli i fas 1!)
Proteindag eller protein+grönsaksdag.

3 kommentarer:

Marie sa...

Skitbra blogg ju! åh så glad att jag hittade denna! :D

Om man inte kan kra i micron,hur gör man då? funkar det att göra i ugnen?

Lena sa...

Jag vet inte, har inte provat... Jag gjorde bara detta brödet ett par gånger, nu gör jag det andra (en portion, enklare, lika gott).

Mamma sockervadd sa...

Herre gud kvina, jag ÄLSKAR din blogg och dina recept!!!!