söndag 15 juli 2012

Dukan: Tunna pannkakor


2 ägg
2 dl mjölk 1 msk maizena (räknas som ett av "tolerated items") Lite salt 0,5 msk fiberhusk Valfria andra kryddor (sött/matigt) Vispa äggen. Häll i mjölken, maizena, fiberhusket och saltet. Vispa. Låt stå 10 minuter så att fiberhusket sväller. Grädda 3/4 dl i en liten stekpanna. Rör om före du häller i smeten, fiberhusket ger klumpar. Jag brukar göra 5 satser åt gången, eftersom jag inte dricker mjölk. Då går det åt en liter. Sen fryser jag dem i en stor plastpåse med 1/4 bakplåtspapper emellan. Då kan man ta ut en och en och de tinar fort. Bakplåtspapprena låter jag ligga kvar i plastpåsen, för de kan man använda vid nästa sats.

Edit/tillägg:
Jag har hittat ett sätt att slippa Maizenan och minska kolhydraterna ännu mer:
2 ägg, 2 dl lättmjölk, 1 tsk fiberhusk, 1 krm Redix och lite salt. Pannan är en Ø20 cm panna och jag har i ca 0,75 dl smet i varje. De blir inte florstunna, men det funkar inte att vända dem då.
Redix är en kolhydratsfri redning som man kan köpa på LCHF-butiken (http://www.lchfbutiken.se)
Fas 2 och framåt. Proteindag eller protein+grönsaksdag.

7 kommentarer:

Amonazon sa...

Sådärja, nu lyckades jag också. Fast de blev inte så runda och fina som dina eftersom min stekpanna är större, men det blev plättar i alla fall.
Hade lite mer fiberhusk än du har i, men jag använder ju XL ägg, så jag tror det behövdes mer stadga.
Lite skum konsistens, men jag kan nog vänja mig, helt klart lite variation i Dukanandet, det kan jag behöva.

Lena sa...

Grattis till att du lyckades! Jag lyckas inte vända dem i en normalstor panna. Liten panna passar också min magsäck bättre :) minns inte hur "normala" pannkakor smakar, så jag har inget att jämföra med! :)

Anonym sa...

Måste testa denna diet Gick på Lchf men det hände ingenting för min del.

Anonym sa...

Vad är det för Maizena? Finns ju massa olika mjöl/ redning mm med det märket?!

/Emma

Lena sa...

Det står Maizena Majsstärkelse på paketet.

Lena sa...

Redix, som jag skriver om ovan i Edit, finns inte längre. Däremot Guarkärnmjöl, som kan köpas härifrån: http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/guarkarnmjol-eko-125-g

Anonym sa...

Tack!

/Emma