lördag 10 januari 2009

Skinkrullar med grönsaksstavar

Ingredienser för 4 portioner:
1 liten zucchini
4 späda morötter
¾ dl vitt vin
¾ dl grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk medelstark senap
1 msk valnöts- eller solrosolja
8 skivor serrano- eller parmaskinka
½ knippe gräslök

Gör så här:
1. Skölj och ansa zucchinin. Skär den i fjärdedelar på längden och halvera sedan fjärdedelarna så att det blir 8 stavar. Ansa morötterna och halvera dem på längden. Koka upp vitt vin och buljong och sjud morötterna och zucchinin 5 min. under lock.
2. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag och spara buljongen. Krydda grönsakerna med salt och peppar. Sjud buljongen tills den har reducerats till ½ och låt den svalna lätt.
3. Rör ihop vinäger och senap. Salta och peppra och rör ner oljan. Rör ner grönsaksbuljongen i dressingen och häll den över grönsakerna. Täck över och låt dra minst 1 tim. i kylen.
4. Bred ut skikskivorna på arbetsbordet. Ta upp grönsakerna ur dressingen, men spara dressingen. Lägg en bit morot och en bit zucchini på varje skinkskiva och rulla ihop skinkan så att grönsakerna sticker ut på ena sidan.
5. Bind ihop skinkrullarna med gräslöksstrån och lägg upp dem på ett fat. Droppa över dressingen.

Notering: Recept från Smakfullt.

Antal kalorier: 92 (1 g fett, 2 g protein, 12 g kolhydrater, 3 g fibrer)

1 kommentar:

veronica johansson sa...

Dett recept lät supersmaskigt :) Det måste jag prova.
Önskar dig en underbar dag
Kram