lördag 10 januari 2009

Dragonrulader med ost- och senapskräm

Ingredienser för 4 portioner:
4 tunna schnitzlar av fläskkött à ca 125 g
80 g färskost
3 msk grovmalen senap
salt
svartpeppar
3 kvistar färsk dragon
2 små knippen salladslök
20 g smör
1 dl torrt vitt vin
1 lagerblad
1 dl crème fraiche
grovmalen pepparmix
(tandpetare)

Gör så här:
1. Lägg ut schnitzlarna plant på arbetsbordet. Blanda osten med 2 msk av senapen, salta och peppra. Skölj och torka av dragonen och ta av bladen från kvistarna.
2. Bred ut senapskrämen på schnitzlarna och strö hälften av dragonbladen ovanpå. Rulla ihop schnitzlarna och fäst med tandpetare. Krydda ruladerna med salt och svartpeppar. Skölj och ansa salladslöken.
3. Smält smöret i en stekpanna med lock och lägg i ruladerna. Bryn dem kraftigt runtom. Lägg salladslökarna runtom ruladerna och bryn dem hastigt. Häll på det vita vinet och 1 dl kallt vatten. Tillsätt lagerbladet och resten av senapen. Rör om, sänk värmen, lägg på locket och sjud i 15 min.
4. Hacka resten av dragonbladen grovt. Ta upp de färdiga ruladerna ur skyn, skär dem i skivor och ställ dem varmt. Rör ner crème fraiche i såsen, blanda ner den hackade dragonen och smaka av med salt och svartpeppar.
5. Lägg upp ruladerna på förvärmda tallrikar. Lägg upp salladslöken brevid och häll upp såsen. Strö över grovmalen pepparmix och servera.

Notering: Recept från Smakfullt.

Antal kalorier: 291 (19 g fett, 24 g protein, 3 g kolhydrater, 1 g fibrer)

Inga kommentarer: