lördag 31 januari 2009

Gratinerad paprika

Ingredienser för 2 portioner:
2 röda eller gula paprikor
1 hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
150 g nötfärs, max. 10 %
2 msk Olda ströbröd av majs
1 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk riven parmesanost
½ tsk salt
peppar
1 tsk hackad timjan eller basilika

Servera med:
150 g kokt broccoli
2 msk riven parmesanost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär av ett lock på paprikorna och skär bort kärnhus och hinnor. Ställ i ugnsfast form med några droppar olivolja.
2. Fräs lök och vitlök lätt i oljan. Låt svalna och blanda med övriga ingredienser.
3. Fyll paprikorna, lägg på locket och grädda i ugnen i ca 40 min. Servera med broccoli och parmesan.

Notering: Recept från 55 lätta rätter (MåBra).

Antal kalorier: 293

Inga kommentarer: