lördag 10 januari 2009

Sejfilé på grönsaksbädd

Ingredienser för 4 portioner:
3-4 späda morötter
4 purjolökar
800 g sejfilé
saften av 1 citron
2 msk olja
½ dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong
salt
svartpeppar
citronskivor

Gör så här:
1. Skrubba och ansa morötterna. Skär dem i tjocka strimlor på längden. Ta bort rotfästet och hälften av det gröna på purjolökarna. Skär ett snitt längs lökarna och skölj dem väl. Skiva purjolökarna tunt. Skölj fiskfiléerna under rinnande kallt vatten och torka dem lätt med hushållspapper. Droppa citronsaft över fisken och ställ åt sidan.
2. Hetta upp olja i en vid stekpanna eller traktörpanna. Lägg i grönsakerna och fräs hastigt ca 1 min. Häll på vitt vin och fiskbuljong. Salta, peppra och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda 5 min. under lock.
3. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Lägg filéerna bredvid varandra ovanpå grönsakerna. Lägg på locket och fortsätt sjuda 10-15 min. på svag värme. Lägg upp på fat eller servera från pannan. Till fisken och grönsakerna smakar det bra med kokt potatis eller persiljepotatis.

Notering: Recept från Smakfullt.

Antal kalorier: 309 (9 g fett, 43 g protein, 13 g kolhydrater, 4 g fibrer)

Inga kommentarer: