lördag 10 januari 2009

Kycklingfiléer med basilikafyllning

Ingredienser för 4 portioner:
4 kycklingfiléer à 125 g
30 g pinjenötter
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
salt
1 msk riven parmesan
2 msk olivolja
svartpeppar
1 kg mogna kvisttomater
2 lökar
(tandpetare)

Gör så här:
1. Spola av kycklingfiléerna under kallt rinnande vatten. Torka av dem och skär ett snitt i varje filé med en vass kniv.
2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de är gyllene och låt svalna. Skölj, torka och hacka basilikan grovt. Skala och hacka 1 vitlöksklyfta.
3. Mixa eller stöt basilika, pinjenötter, vitlök och 1 krm salt i en mixer eller mortel till en slät pesto. Blanda ner parmesanosten och ½ msk olivolja. Blanda väl och smaka av med svartpeppar.
4. Fyll kycklingfiléerna med peston och fäst eventuellt ihop dem med tandpetare. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor med salt och peppar. Hetta upp ½ msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelvärme, 5-8 min. på varje sida.
5. Skålla under tiden tomaterna: gör ett kryss i skalet med en vass kniv och skålla i kokande vatten. Skala och tärna dem fint. Skala och hacka löken och den andra vitlöksklyftan. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg i tomaterna och fräs i 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfiléerna på tomatbädd.

Notering: Recept från Smakfullt.

Tips: Rosmarinpotatis passar bra till. Skala 800 g små potatisar. Lägg dem i en långpanna och droppa över olivolja. Vänd dem så att de täcks av olja. Salta och strö över färsk, hackad rosmarin. Stek i ugnen, 200°C i 45 min.

Antal kalorier: 323 (13 g fett, 34 g protein, 18 g kolhydrater, 5 g fibrer)

1 kommentar:

Soulsister sa...

Men GUD va gott det låter! Antecknar frenetiskt!