lördag 31 januari 2009

Fylld lövbiff med salsa

Ingredienser för 2 portioner:
200 g lövbiff (2 skivor)
1 msk philadelphiaost extra light
1 tsk fransk senap
2 tsk kapris
salt
peppar

Bakpotatis:
1 bakpotatis, 300 g
½ tsk olja
timjan
flingsalt

Salsa:
2 tomater
1 avokado
½ liten chilipeppar
1 msk citronsaft
1 msk mini fraiche
1 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Skålla tomaterna, skala och kärna ur avokadon och skär allt i små tärningar. Hacka chilin smått. Blanda allt och pressa ner citronsaft.
2. Rör ner minifraiche och smaka av med salt. Låt stå i rumstemperatur i minst 30 min.
3. Tvätta och dela potatisen på längden. Pensla snittytorna med olja, strö på lite timjan och flingsalt. Baka i ugn ca 40 min.
4. Blanda philadelphiaost, senap och kapris. Bred ut på halva lövbiffen, salta och peppra och vik ihop. Stek hastigt i het panna i lite smör eller margarin. Servera med bakpotatisen och salladen.

Notering: Recept från 55 lätta rätter (MåBra).

Antal kalorier: 375

Inga kommentarer: