Ingredienser för 4 portioner:
300 g champinjoner
2 små eller 1 stor zucchini (ca 500 g)
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
½ dl torrt vitt vin
1-2 msk balsamvinäger
1 kvist färsk rosmarin
Gör så här:
1. Ansa champinjonerna och borsta av dem med hushållspapper eller en borste. Halvera små svampar och dela stora i fjärdedelar. Skölj och ansa zucchinin och dela den i avlånga klyftor. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
2. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och bryn champinjonerna på medelvärme i 8-10 min. Blanda ner schalottenlök och vitlök och fräs under omrörning.
3. Tillsätt zucchinin och krydda med salt och peppar. Fräs under omrörning. Häll på det vita vinet och lägg på ett lock. Låt puttra på medelvärme 5-6 min.
4. Smaka av grönsakerna med salt, peppar och balsamvinäger. Ta av rosmarinbladen från kvistarna och hacka dem fint. Strö rosmarin över grönsakerna och servera.
Notering: Recept från Smakfullt.
Antal kalorier: 118 (7 g fett, 4 g protein, 8 g kolhydrater, 3 g fibrer)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar