Ingredienser för 2 portioner:
120 g fullkornspasta
200 g kycklingfilé
½ purjolök
2 paprikahalvor i olika färger
½ chilipeppar
ev. sambal oelek för mer styrka
1 tsk färsk riven ingefära
½ hönsbuljongtärning
1 tsk vetemjöl eller maizena
2 dl lätt kokosmjölk
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och purjolöken. Skär paprikan i tärningar och finhacka pepparfrukten. Stek kycklingen i teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa med någon minut.
2. Krydda med ingefära och smula över buljongtärningen. Strö över mjölet, rör om och häll i kokosmjölken. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 min.
3. Blanda pastan med kycklingsåsen. Smaka ev. av med lite salt.
Notering: Recept från 55 lätta rätter (MåBra).
Antal kalorier: 446
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar