Ingredienser för 2 portioner:
100 g blandad sallad
50 g skivade champinjoner
1 bit skivad gurka
250 g strimlad lövbiff
2 tsk olivolja
1 skivad röd lök
1 skivad vitlöksklyfta
1 strimlad röd paprika
50 g babymajs
50 g broccolibuketter
50 g sockerärtor
70 g färsk spenat
Dressing:
3 msk teriyakisås
1½ msk balsamvinäger
2 tsk fransk senap
2 msk vatten
Garnering:
färsk timjan
Gör så här:
1. Fördela salladen, svampen och gurkan på tallrikarna. Blanda dressingen.
2. Bryn köttet hastigt i get stekpannan i hälften av oljan. Häll över på ett fat och ställ åt sidan.
3. Fräs lök, vitlök och broccoli i resten av oljan. Tillsätt paprika, majs och sockerärtor, och låt dem fräsa med i någon minut.
4. Häll i dressingen och vänd ner spenaten och köttet. Fördela över salladen.
Notering: Recept från 55 lätta rätter (MåBra).
Antal kalorier: 336
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar