lördag 10 januari 2009

Rucolatallrik med syrliga ostbollar

Ingredienser för 4 portioner:
100 g rucolasallad
1 litet huvud radicchio
150 g stora champinjoner
150 g cocktailtomater
1 knippe salladslök
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 tsk färskpressad citron
salt
grovmalen svartpeppar
100 g lätt färskost
1 dl lätt-kesella
1 msk gräslök
1 tsk paprikapulver
1 krm rivet citronskal

Gör så här:
1. Skölj och ansa rucolan och radicchion. Skär bort stjälkarna från rucolan. Skär radicchion i 1 cm breda strimlor. Borsta av champinjonerna, skär av nedre delen av fötterna och skiva dem tunt. Skölj och ansa salladslöken och skiva den fint.
2. Blanda ihop en dressing av balsamvinäger, olivolja, pressad citron, salt och peppar. Lägg upp sallad, champinjoner, tomater och salladslök på tallrikar och droppa över dressingen.
3. Rör samman färskost och kesella och blanda ner gräslök, paprikapulver och citronskal. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
4. Rulla 12 ostbollar med hjälp av två teskedar och lägg upp dem ovanpå salladen. Servera med bröd.

Notering: Recept från Smakfullt.

Antal kalorier: 125 (8 g fett, 8 g protein, 6 g kolhydrater, 2 g fibrer)

Inga kommentarer: