Ingredienser för 2 portioner:
250 g skinn- och benfri lax
salt
peppar
2 msk sweet chilisås
1 msk lime- eller citronjuice
1 msk ljus japansk soya
50 g risnudlar
1 strimlad morot
½ squash i halvmånar
½ purjolök i sneda skivor
1 tunnskivad vitlöksklyfta
1 tsk olja
125 g körsbärstomater i halvor
2 msk hackad färsk koriander eller persilja
2 msk ostronsås
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C. Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Blanda sweet chili, juice och soya och häll över laxen. Stek mitt i ugnen i ca 12 min.
2. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av.
3. Fräs grönsakerna, utom tomaterna, i oljan tills de är halvmjuka. Vänd ner tomaterna mot slutet och tillsätt nudlarna.
4. Blanda ner koriandern/persiljan och ostronsåsen och låt allt bli varmt. Servera till laxen.
Notering: Recept från 55 lätta rätter (MåBra).
Antal kalorier: 449
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar