lördag 10 januari 2009

Fläskfiléwok med strimlade grönsaker

Ingredienser för 4 portioner:
500 g fläskfilé
2 tsk majzena
2 msk kinesisk soya
1 röd paprika
1 grön paprika
2 morötter
4 tomater
4 salladslökar
1 burk strimlade bambuskott (225 g)
2-3 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk sherry
1½ dl köttbuljong

Gör så här:
1. Skiva fläskfilén och skär den i strimlor. Rör samman majzena och soya i en skål. Lägg i köttet och rör om. Marinera köttet i 20 min.
2. Skölj paprikorna, kärna ur dem och skär dem i strimlor. Skala morötterna och skär dem i stavar.
3. Skölj tomaterna, skär dem i tärningar och ta bort stjälkfästena. Skölj salladslökarna och skiva dem tunt. Spola av bambuskotten och låt dem rinna av. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
4. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna, lägg i köttet och woka ca 3 min. under omrörning på hög värme. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs hastigt. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg det åt sidan.
5. Lägg i alla grönsaker och woka 2-3 min. Tillsätt sherry och buljong. Lägg i köttet och låt allt sjuda några min. Servera med äggnudlar eller jasminris.

Notering: Recept från Smakfullt.

Antal kalorier: 255 (10 g fett, 28 g protein, 12 g kolhydrater, 3 g fibrer)

Inga kommentarer: