Ingredienser för 4 portioner:
400 g fläskfilé
4 salladslökar
150 g färsk shiitakesvamp eller champinjoner
1½ dl hönsbuljong
1 dl soya (helst ljus)
2 tsk strösocker
1 nypa cayennepeppar
(12 träspett)
Gör så här:
1. Skölj fläskfilén i kallt vatten och torka av den. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skölj och ansa salladslöken och skär den i 3 cm långa bitar.
2. Borsta av shiitakesvampen med hushållspapper och ta bort de hårda fötterna. Varva kött, svamp och salladslök på träspetten.
3. Tänd grillen eller hetta upp ugnens grill till 250°C. Värm hönsbuljongen tillsammans med soyan i en kastrull och tillsätt sockret. Rör om tills sockret löses upp och krydda med cayennepeppar.
4. Doppa spetten i soyablandningen och lägg dem på/under grillen. Grilla i ca 3 min. på varje sida och pensla under tiden med marinaden. Servera med ris och ångkokta grönsaker.
Notering: Recept från Smakfullt.
Antal kalorier: 140 (3 g fett, 24 g protein, 5 g kolhydrater, 1 g fibrer)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar